U razdoblju od 29. do 30. ožujka 2017. članovi Udruge Hyla, Speleološkog odsjeka HPD Željezničar, Društva za istraživanje i snimanje krških fenomena- Dinaridi, Udruge ADIPA i Speleološkog kluba Ozren Lukić uz suradnju sa speleoroniocem Peterom Slokanom iz Slovenije i speleoroniocem Fredericom Swierczynski i snimateljem Damjanom Krstinićem obavili su preliminarna i speleoronilačka i biospeleološka istraživanja izvora Kamačnik. Da se ovakva vrsta istraživanja mogu obavljati potrebno je ručno dopremiti ronilačku opremu do mjesta urona koja u ovom slučaju teži i do 400 kg i proći put u dva dana od 15 km, gdje je istraživački tim uložio dodatne napore.

Članovima istraživačkog tima smještaj je bio osiguran u Planinarskom domu Kamačnik a obroci u Bistrou Kamačnik smještenog na samom ulazu u zaštićeni krajolik kanjona Kamačnik.

Smještaj i obroke osigurani su logističkom potporom i zajedničkom suradnjom Turističke zajednice Grada Vrbovskog, Grada Vrbovskog i poduzeća Komunalac d.o.o. iz Vrbovskog.

Cjelokupan izvještaj možete pogledati ovdje.  

GALERIJA SLIKA:


Izvješće o preliminarnom  speleoronilačkom  i biospeleološkom  istraživanju izvora Kamačnika

Odaberite jezik